miercuri, 13 mai 2009

Interlopii sunt mână în mână cu Poliţia, potrivit jurnaliştilor de la Adevărul

Ziarul prezintă transcrierea unor interceptări telefonice ce figurează în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, privind furturile de maşini de lux în care este implicat Clanul Geamănu.
Foto (1)

Rechizitoriul privind furturile de masini de lux făcut de Parchetul de pe lângă Judecătoria din Sectorul 4 a scos la iveală modul în care interlopii "colaborează" cu poliţia. "Te învaţă gaboru' cum să faci", se încurajau între ei inculpaţii din clanul Geamănu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 au sesizat DNA-ul, anul trecut, cu privire la aceste legături primejdioase, notează "Adevărul". Oamenii legii au mai multe interceptări ale discuţiilor telefonice în care se pomenea de blaturi la "Miliţie".

"Am nevoie de un copil până în 14 ani. Să îl duc acolo, la Miliţie, că am vorbit cu comandantul şi mi-a zis să duc un copil de 14 ani", îi spune Dumitru Pârvu, unul dintre apropiaţii clanului Geamănu, într-o discuţie telefonică, lui David Constantin Stan, zis "Chioru". Potrivit jurnaliştilor de la "Adevărul", copilul trebuia să recunoască furtul unor bani.

"L-a luat pe băiatul lui Marius să-l bage să spună că a furat el banii din maşină. A zis că-i dă 2.000 de euro. A făcut blat cu comandantul şi îi cere un copil de până în 14 ani, ştii ? Sunt aici cu ăştia, aştept să vină gaborul ăla, să se ducă acolo, să dea declaraţii", continuă discuţia între cei doi.

"A făcut Miticuţă blat la poliţie. Tu te bagi ca martor. Îţi dă şi ţie omu’, uite, îţi dă vreo patru, cinci sute. Mergi mâine-dimineaţă? Răspund io de tine, nu ţi se întâmplă absolut nimic. Te învaţă gaboru’ ce să declari", îi mai spunea "Chioru" unui amic în încercarea de a-l convinge să spună ce trebuie la Poliţie.

Acum rămâne de lămurit, printre atâtea alte necunoscute ale dosarului, şi dacă aşa-zisul blat cu oamenii legii chiar a existat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu